Skip to main content

Down with fever




Since he was a baby, 'Ayyan would only get sick maybe once or twice a year. The first being when he was around 6-7 months old if I am not mistaken. And not once warded for being sick so far, alhamdulillah.


Last Sunday, he started vomiting from 5 am. He vomited 8-9 times the whole day, it was heartbreaking to watch. He refuses to eat in between and drinking minimally. Only at night he started eating some apples and bread. And it doesn't help much him being a picky eater. Then fever started to kick in at night.

The next day he woke up with high fever, cough and runny nose. He refuses to eat his meals and medicine most of the time. Giving him medications sounds like we were torturing him. His abi will hold him tightly, and i need to pinch his nose to make him open his mouth and gulp down his meds. 

Of course, throughout his 6 days of fever, he became extra clingy. Thank god we were at mama's house, so he was more clingy to Uyah than me. He hates me because I made him drink all those meds. Hehe. 

I remembered we had these sachets of Teraflu that we can buy from Apoteka (pharmacy) in Russia everytime we had  flu. Just drink one to two sachets and you will feel much better. Do we have something similar in Malaysia? Hmm.

On saturday night, he was back to his usual self. How did I know? Because he has started jumping from the top of the sofa down to the carpet. And singing 5 little monkeys jumping on the bed. 

Unfortunately, once 'Ayyan recovers, Yusuf fell sick. It is so heartbreaking to see a 2 month old baby coughing terribly. And how he can't sleep at night because he can't get his snorts out. Had to put him on my chest while I sit on my bed, only then he can sleep better. Oh my poor boy. Please heal fast, okay sayang?


Comments

Dewi Aja said…
Hello! Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Apakah Anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website kami http://kbagi.com/ atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.
Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

Popular posts from this blog

Puting bayi / pacifier - bagus atau tidak ?

Bismillah. 
* post ni panjang ye – warning awal-awal *
Pagi tadi semasa scroll di facebook, ada rakan share article keibubapaan bertajuk : Don’t Fight It, Just Give ‘Em The Damn Pacifier. It’ll Be Fine.
Semua orang akan, atau pernah merasai menjadi first time parent. Saya ingat lagi perasaan sebelum dan sejurus selepas mendapat bayi pertama. Rasa bimbang dan takut macam mana nak didik anak amanah Allah. Semua orang mahukan yang terbaik untuk anak masing-masing. Buku demi buku, artikel demi artikel ditulis untuk menjadi panduan ibu bapa mendidik / mengasuh anak.
Saya sendiri pernah menyimpan impian atau pernah berprinsip macam-macam tentang bagaimana hendak membesarkan anak. Kalau boleh tak nak ajar anak pakai puting, nak anak pandai mengenal huruf atau membaca atau mengaji seawal yang mungkin, tak nak expose anak pada gadget, anak mesti duduk dalam car seat sejak dari lahir dan macam-macam lagi. Kalau orang lain boleh buat, kenapa tidak kita.
But as time goes by, kita akan sedar yang iany…

I Breastfed My Baby 6 Months

Yeay!

So alhamdulillah it has been 6 months since Yusuf came into our life. And he's been nothing but wonderful. A super easy baby. Not saying that 'Ayyan was hard. But personally i think experience has taught us what to expect and how to deal with it.
Today I want to share about my first 6 month journey in breastfeeding Yusuf. I once wrote down about breastfeeding 'Ayyan. So having troubleshoot all the problems I had when breastfeeding him, I apply what I learnt when breastfeeding Yusuf.
Preparation Before the baby arrives, make sure you have all the equipment ready. Breast pump, ebm bottles, deep freezer, nursing bras, storage bags, drying rack, sterilizer, silicone pump (will talk more about this later), a good pumping bag. You will never know how your delivery will turn up. Everyone hopes and pray for a smooth per vaginal delivery and a healthy baby. But who are we to decide if we end up having caesarean section, or baby end up in special care nursery / neonatal intens…

My Breastfeeding Journey

Bismillah
‘Ayyan Aufa dah berumur satu tahun sepuluh bulan semalam. Rasa macam baru semalam melahirkan budak comel seorang itu.
Hari ini hari sabtu. Saya tidak bekerja. Suami pula sedang AM shift di jabatan kecemasan. ‘Ayyan Aufa sedang tidur. Masa yang sesuai untuk membuat sedikit coretan di blog yang sudah usang ini.
Hari ini topik yang nak dikongsikan adalah perjalanan menyusukan ‘Ayyan ketika kecil dahulu. Saya tidak berjaya menyusukannya selama dua tahun. Saya hanya berjaya menyusukannya dengan susu ibu sehingga kira-kira 9 bulan. Pelbagai faktor menyumbang kepada kegagalan itu. Tapi saya nekad untuk tidak gagal buat kali kedua.
Hari pertama kelahiran. Saya melahirkan ‘Ayyan Aufa sejurus sampai ke hospital. Baju pun tak sempat salin. Selepas lahir ke dunia, ‘Ayyan terus diletakkan dalam position skin-to-skin dengan saya. Alhamdulillah dia terus memulakan sucking dan susu pun keluar. Memang ada sesetengah ibu yang susunya lambat keluar. Mungkin hari kedua atau ketiga baru keluar. Tap…