Friday, July 17, 2009

Jika anda org yg prihatin

copied from iman's fb

Assalamualaikum wbt & selamat sejahtera..

Mungkin ada yang sudah tahu, bapa Sarah Nabila (MMA, 2nd year going into 3rd year) masuk IJN kerana masalah jantung. Keadaannya agak kritikal dan memerlukan pembedahan SEGERA!! (bypass tak silap...) Kos pembedahan adalah sebanyak RM 60 000!!! Family dia dah try nego dgn IJN untuk bantuan tapi x dilayan. Maka, kini, fmily dia tgh bertungkus lumus nak cekau RM 60K tuh!!! Bantuan yg kita hulurkan maybe tak sebanyak mana, tapi, sekurang2nya ada juga bhgn kita di sana.

Saya dah cuba call Sarah utk tanya hal2 tertentu, tp x angkat. Jadi, saya x dpt lg nak tau no akaun dia. Juga, nak tanya dia OK ke kalau PPIM nak lancarkan tabung derma kilat dan war2kan di blog dan wacana2 lain. (notes ni private & hanya boleh diview org2 tertentu!!!)

Jadi, buat masa sekarang, antara yg kita boleh bantu:
a) solat hajat dan doa agar segala yg TERBAIK buat bapa Sarah dan familynya
b) melawat bapa / family Sarah (tak tau lah wad IJN tuh bleh masuk ke tak)
c) memberi kata2 semangat dan dorongan menanda sokongan kita.
YM : s_candystriper
Maxis : 017 308 7826
Celcom : 013 678 0735
d) infaq
Bagi sape2 yg dah already tau atau dpt reach Sarah, harap sgt2 leh post komen kt note ni supaya
ramai2 leh tau..

Semoga usaha kita bersama mendapat keredhaan-Nya dan dapat membantu Sarah & Keluarga insya-Allah...

Thursday, July 16, 2009

body shop gift set from mama


salam.. hey, i'm back.. lama sgt x update blog.. sorry, sejak balik malaysia untuk cuti ni, saya banyak bergerak.. means banyak x duduk diam2 kat umah.. ada saja urusan nak dibuat.. inipun first time tidor umah mama sejak balik sebulan lepas.. huhu.. anak yg durhaka~ hehe.. x la.. since xde peluang tdo umah mama, saya banyak keluar lunch ngan mama okay..

ok, enuf bout me, going on to the next thing... ni tag yg cik farahin sruh sgt wat.. mengada2.. xpe .. layan je cik farahin sorg nih..

tag ttg barang2 yahudi yg diboycott...

5 products that i'm boycotting:
marks n spencer
clinique
GAP
GARNIER
LOREAL

i dun wear all this products.. n brand2 di atas pun hanyalah brand baju n produk kecantikan.. bersepah2 brand lain lagi kan??..

5 products i'll try my best to boycott:
Mc Donalds' - ok je nak boycott ni.. bnyk lagi tempat nak makan..
Body Shop - mak saya ske g sini.. n die baru kasi barang body shop kat saya.. tapi malam tu baru die tau body shop antara product yg diboycott.. so, hopefully saya xkan dpt barang body shop lagi..hehe
coca cola - i used to really like carbonated drink.. so, it's used to be hard not to drink it.. but i've learn to drink lots of plain water.. heh~
auchan - since duduk kat yugo, dah jarang g ashan.. lagipun ada pasar kat depan tuh.. pastu ada ATAK.. tapi actually x sure jugak, sebab ATAK pun ada jual barang2 ashan.. so ATAK ni anak syarikat ashan ke? sape tau??
danone - banyak biskut2 danone yg saya suke.. huhu.. takpe.. tolak tepi

5 products hard to boycott:

All products Nestle - air minum pagi nombor satu dari dulu is milo..kalau kat russia.. nesquik.. tapi tu pun nestle... camne tuh.. option dua.. minum susu.. tp dutch lady pun nestle.. so saya minum susu serbuk je la..
Carefour - ini susah.. dlu g giant subang je.. but sejak mydin terbesar di malaysia bukak kat sebelah giant, jalan nk g giant asik jam jek.. jadi family ktrg asik g carefour je.. huhu
lagi 3.. hurm.. entah la.. buat dua je la ek.. 2 ni je yg susah nak tolak tepi~


ok, saya xmo tag sape2.. sebab saya mmg x suke tag org.. so, xpe ek..

saya tak sure ramai x yg memboycott bebarang ni.. tp, jom la reramai2 kte boycott mereka2 ni.. x mati pon kalau x gne all this products, btol x? so, marilah kte bermujahadah bramai2.. insyaAllah biler kte wat sesama, lagi senang nk boycott.. it's the least we can do to help our fellow muslims..