Skip to main content

Posts

Showing posts from July, 2009

Jika anda org yg prihatin

copied from iman's fb

Assalamualaikum wbt & selamat sejahtera..

Mungkin ada yang sudah tahu, bapa Sarah Nabila (MMA, 2nd year going into 3rd year) masuk IJN kerana masalah jantung. Keadaannya agak kritikal dan memerlukan pembedahan SEGERA!! (bypass tak silap...) Kos pembedahan adalah sebanyak RM 60 000!!! Family dia dah try nego dgn IJN untuk bantuan tapi x dilayan. Maka, kini, fmily dia tgh bertungkus lumus nak cekau RM 60K tuh!!! Bantuan yg kita hulurkan maybe tak sebanyak mana, tapi, sekurang2nya ada juga bhgn kita di sana.

Saya dah cuba call Sarah utk tanya hal2 tertentu, tp x angkat. Jadi, saya x dpt lg nak tau no akaun dia. Juga, nak tanya dia OK ke kalau PPIM nak lancarkan tabung derma kilat dan war2kan di blog dan wacana2 lain. (notes ni private & hanya boleh diview org2 tertentu!!!)

Jadi, buat masa sekarang, antara yg kita boleh bantu:
a) solat hajat dan doa agar segala yg TERBAIK buat bapa Sarah dan familynya
b) melawat bapa / family Sarah (tak tau lah wad IJN tuh bleh…
body shop gift set from mama
salam.. hey, i'm back.. lama sgt x update blog.. sorry, sejak balik malaysia untuk cuti ni, saya banyak bergerak.. means banyak x duduk diam2 kat umah.. ada saja urusan nak dibuat.. inipun first time tidor umah mama sejak balik sebulan lepas.. huhu.. anak yg durhaka~ hehe.. x la.. since xde peluang tdo umah mama, saya banyak keluar lunch ngan mama okay..

ok, enuf bout me, going on to the next thing... ni tag yg cik farahin sruh sgt wat.. mengada2.. xpe .. layan je cik farahin sorg nih..

tag ttg barang2 yahudi yg diboycott...

5 products that i'm boycotting:
marks n spencer
clinique
GAP
GARNIER
LOREAL

i dun wear all this products.. n brand2 di atas pun hanyalah brand baju n produk kecantikan.. bersepah2 brand lain lagi kan??..

5 products i'll try my best to boycott:
Mc Donalds' - ok je nak boycott ni.. bnyk lagi tempat nak makan..
Body Shop - mak saya ske g sini.. n die baru kasi barang body shop kat saya.. tapi malam tu baru die tau body shop antara prod…