Skip to main content

Posts

Showing posts from 2009

kalau x nak tulis tajuk bley?

Dengan nama Allah Yang Maha Pengasih Lagi Maha Penyayang1. Bukankah Kami telah melapangkan untukmu dadamu?,2. dan Kami telah menghilangkan daripadamu bebanmu,3. yang memberatkan punggungmu?4. Dan Kami tinggikan bagimu sebutan (nama)mu, 5. Karena sesungguhnya sesudah kesulitan itu ada kemudahan,6. sesungguhnya sesudah kesulitan itu ada kemudahan.7. Maka apabila kamu telah selesai (dari sesuatu urusan), kerjakanlah dengan sungguh-sungguh (urusan) yang lain, 8. dan hanya kepada Tuhanmulah hendaknya kamu berharap.Surah 94Salam insyaAllah di pagi (kwsn Russia dan sewaktu dengannya) ini, sekadar sebuah perkongsian rasa hati.. Bukan cubaan untuk mengupas dengan dalam apatah lagi memberikan tafsir. Sebarang kesalahan harap dimaafkan.Harapan agar tidak tersalah maksud, tiada niat untuk berbuat demikian. Yang baik diambil, yang salah harap ditegur. InsyaAllah = )Surah ini dibincangkan pada usrah kali lepas bersama-sama 2 surah lain : Ad-Duha dan Al-Alaq. Semua pun terkesan di hati tapi yang aka…

of 3 cups of coffee n sleepless nights

assalamualaikum readers..

bismillah..

alhamdulillah alhamdulillah alhamdulillah
udah selesai final mcq microb..
minggu lepas weather russia tunggang terbalik.. hampir ke -30 celcius.. begitu jugaklah tunggang terbaliknye hidup saya.. terlalu lah banyaknye bahan bacaan yg harus diselesaikan dalam waktu yang sedikit.. sampai kan 1 malam 3 cawan kopi.. setiap cawan 2 sudu besar serbuk kopi.. sampai katil pun x jumpe beberapa malam.. huhu.. pastu kene marah ngan nenek2 bertauliah bilik Y2H.. (padan muke diri sendiri)

tidak seperti tahun2 yg lain exam final letaknye hampir penghujung bulan 1..
tahun ini hujung bulan 12 sudah selesai urusan exam..
maka secara otomatisnye ( wujud kah di dalam kamus dewan versi ke 4?) cuti musim sejuk saya bermula (walau secara teknikalnya ada zachot id n patho yg masih blum dituntut drpd lecturer) sehingga minggu pertama bulan februari tahun hadapan = 2010! fuhh.. sebulan 2 minggu la lebih kurang~ adakah banyak masa itu? sebenarnye, kalau x diguna sebetulnye akan…

yakinlah dan pejamkan mata

bismillah..teringat kata2 seorang sister hari tu, "perasan x bile kte dalam tarbiyyah, ape pun yang terjadi, kte xkan terlalu up n terlalu down.. ble kte rasa susah,sdey n celaru, kte akan pujuk hati kite, ini ujian n tarbiyyah from Allah n kte pun akan letak pergantungan kat Dia.... n if kte nyer hidup lancar n smooth, kte akan jadi berwaspada, sebab mungkin xde ujian tu lah ujian yang sedang Allah bentangkan kat kite.. biasalah, ujian kesenangan n kelapangan tu kan sebenarnye lagi susah.. "(lbey kurang kata2 sister tu.. afwan curi ayat.. hehe)

rasa lain sungguh dgn dulu

pantang sungguh if nak down skarang... mesti ada insan2 istimewa yang akan hantar msg, emel and whateva la yang akan menceriakan org yg "berseri2" ni.. haha

kerana dia berkongsi dengan saya penulisan yang istimewa ini, saya pun nak bagi korg2 sume baca juga..

insyaAllah, pasni kita YAKIN N PEJAMKAN MATA ok?
tekan n baca tau!!! wajib!! hehe..

http://salim-a-fillah.blog.friendster.com/2009/12/yakinlah-dan…

cuaca hari ini mendung

bismillah.. segala puji bagi Allah yang memegang hati2 kita..

bekalan makanan tengah hari saya tadi, cuaca hari ini mendung..

"apabila telah aku bebankan kemalangan(bencana) kepada salah seorang hambaKu pada badannya,hartanya atau anaknyam kemudian ia menerima dengan KESABARAN yang SEMPURNA, maka Aku merasa enggan menegakkan timbangan pada hari kiamat atau membukakan buku catatan amal baginya.." hadits qudsi~

kenyang alhamdulillah..
insyaallah cuaca esok lebih cerah berbanding hari ini~

another reminder~

Atau apakah manusia akan mendapat segala yang dicita-citakannya? TIDAK! Maka milik Allah-lah kehidupan akhirat dan kehidupan dunia. (53: 24-25)

(Yaitu) mereka yang menjauhi dosa-dosa besar dan perbuatan keji, kecali kesalahan2 kecil. Sungguh Tuhanmu Mahaluas ampunanNya. Dia mengetahui tentang kamu dari tanah lalu ketika kamu masih janin dalam perut ibumu. Maka janganlah kamu menganggap dirimu suci. Dia mengetahui orang yang bertakwa.(53:32)

a new home!!~

bismillah

alhamdulillah cupcake2ku ada rumah baru~

pliz click on this link!!>>http://cupcakebirusaya.blogspot.com/



marilah membantu menjana ekonomi muslimah!! hehe..

Cupcake anyone?

Bored of the normal plain looking cake sold in shops in Moscow?
Wants to try something "different" than the plain old round cake?
Short on cash but still wants something that looks( and taste) great?

Feast your hunger as well as your eyes with these very cute cupcakes.
Surprise your loved ones with one of these.

These cute little cupcakes can be yours from as low as 80 rubles. Read on~






minimum order is 3 from 80 rubles (picture : orange cupcakes with buttercream icing-swirly topping)

same flavour but with flat topping... many prefer this one as the swirly is too much on the icing!! (tp, yg swirly lagi comel kan??)


next available number is 6 from 150 rubles

next : 12 cupcakes (2 is missing from the picture.. believed to be stolen by an unidentified muffin lover.. haha) from 300 rubles (perfect for birthdays!!)
this round box might be substitute with 2 piece of 6 cupcake container. subject to availability. the round box is harder to get.. soweee~ we also have the non decorated cupcake.. suitabl…

Kisah Sebatang Pokok Kelapa

Bismillah..

Salam readers, harapnya berada dalam kesihatan yg baik..

Kisah Sebatang Pokok Kelapa

Saya sebatang pokok kelapa. Nama saya Nur Aminah. Saya ada adik bernama Sara. Pada suatu hari tuan saya,..

Hehe..

Bukan ini ceritanya..

Kisah sebenar:

Bukan "kisah" sebenarnya.. juz something to share tentang pokok kelapa.
semua tahu kan apa kelebihan pokok kelapa?
drpd pokok kelapa sendri bley dpt macam2 kan?

contohnya ape? (sila anak2ku jawab~ sila jawab dgn nada budak darjah 1 innocent2 n comel2 belaka rasa nak cubit2 pipi)

contohnya bley wat penyapu lidi, ley wat jambatan, sabun, minyak kelapa, ubat nyamuk( ceh, ini baru cari tadi), ley wat ubat.. n macam2 sangat lagi. in fact hampir sume bahagian pokok ni kte leh pakai.. dr akar sampai ke sabut.. btul x.. n di hari2 yang sgt panas n terik, bler nampak org jual air kelapa.. konfem kte akan riang dan gembira sambil berkata "wah, air kelapa~" ( macam upin ipin jumpa AYAM GORENG>> wah, ayam goreng~... ringtone phone sape en…

sila jangan baca jika tiada masa.

sebab saya tiada apa2 pun nak tulis. haha
hanya nak menaip sebab sudah berkurun tidak menulis apa2. dan sudah dikomplen oleh kak aisyah. baiklah kak aisyah saya sedang menyapu habuk2 dan sawang2 di belog ini. uhuk2(batuk sebab banyak sangat habuk). terima kasih XP cabuk saya sebab berjaya mendetect cek mek YOTA yang berjasa kepada kami kerana mamat tenet tgkt 4 yg memboikot emel daripada saya yang dah tahap stalker.

saya ada satu teori. mungkin XP cabuk saya tahu saya ada exam 3 minggu berturut2, maka dia x mo detect cek mek YOTA. sebab abis exam microb(exam terakhir) semalam, saya balik, bajet2 nak mula baca mcq pharma di laptop, tetiba XP cabuk saya berjaya meng'connect'kan dirinya kepada YOTA yang tersayang. maka window mcq pharma pun di'close'kan.aduh. dan sampai sekarang x baca lagi. dan lagi 2 jam saya dah kene pergi kelas. x mo jawab.

kak aisyah, sila jangan malu2 nak comment.ngeh2. xpe2.. sila simpan komen hingga ke kelas pharma. saya terima komen berbentuk lisan.…

pelempang kelas 1

dengan nama Allah yg maha pengasih lagi maha penyayang.

salam saya ucapkan.
sudah seberapa lama menyepi, insyaallah hari ni ada sesuatu yg saya ingin nak berkongsi.
sepanjang menyepi itu, banyak yg telah difikirkan. adakah semua yg saya dah dapatkan jawapannya, allah saja yg tau.

alhamdulillah beberapa hari yg lepas, waktu camping, kami dapat bermain PAINTBALL. syok jugak bler dapat tau dapat men paintball. al maklum la sblom ni x penah main. masa tgk org len main kat dalam field tu, rasa cam best. pastu marshall yg bertugas panggil kami utk briefing ttg peraturan n cara main. bahaya la jugak sebab dah ada beberapa org yg buta kat malaysia ni sebab x dgr briefing betul2 or terlupa ttg rules sewaktu bermain. waktu tu dah ada sket takut dah~

tp chill je pastu, x main la nak takot2 nih..

sampai masanya, marshall suruh amik mask n marker(paintball gun). cuak sudey~ nak tembak pun x reti. gun yg x berat sgt tuh rasa cam berat sgt2 time tu.. dah cuak punye pasal.
pakai vest, bersarung mask, marker…

Jika anda org yg prihatin

copied from iman's fb

Assalamualaikum wbt & selamat sejahtera..

Mungkin ada yang sudah tahu, bapa Sarah Nabila (MMA, 2nd year going into 3rd year) masuk IJN kerana masalah jantung. Keadaannya agak kritikal dan memerlukan pembedahan SEGERA!! (bypass tak silap...) Kos pembedahan adalah sebanyak RM 60 000!!! Family dia dah try nego dgn IJN untuk bantuan tapi x dilayan. Maka, kini, fmily dia tgh bertungkus lumus nak cekau RM 60K tuh!!! Bantuan yg kita hulurkan maybe tak sebanyak mana, tapi, sekurang2nya ada juga bhgn kita di sana.

Saya dah cuba call Sarah utk tanya hal2 tertentu, tp x angkat. Jadi, saya x dpt lg nak tau no akaun dia. Juga, nak tanya dia OK ke kalau PPIM nak lancarkan tabung derma kilat dan war2kan di blog dan wacana2 lain. (notes ni private & hanya boleh diview org2 tertentu!!!)

Jadi, buat masa sekarang, antara yg kita boleh bantu:
a) solat hajat dan doa agar segala yg TERBAIK buat bapa Sarah dan familynya
b) melawat bapa / family Sarah (tak tau lah wad IJN tuh bleh…
body shop gift set from mama
salam.. hey, i'm back.. lama sgt x update blog.. sorry, sejak balik malaysia untuk cuti ni, saya banyak bergerak.. means banyak x duduk diam2 kat umah.. ada saja urusan nak dibuat.. inipun first time tidor umah mama sejak balik sebulan lepas.. huhu.. anak yg durhaka~ hehe.. x la.. since xde peluang tdo umah mama, saya banyak keluar lunch ngan mama okay..

ok, enuf bout me, going on to the next thing... ni tag yg cik farahin sruh sgt wat.. mengada2.. xpe .. layan je cik farahin sorg nih..

tag ttg barang2 yahudi yg diboycott...

5 products that i'm boycotting:
marks n spencer
clinique
GAP
GARNIER
LOREAL

i dun wear all this products.. n brand2 di atas pun hanyalah brand baju n produk kecantikan.. bersepah2 brand lain lagi kan??..

5 products i'll try my best to boycott:
Mc Donalds' - ok je nak boycott ni.. bnyk lagi tempat nak makan..
Body Shop - mak saya ske g sini.. n die baru kasi barang body shop kat saya.. tapi malam tu baru die tau body shop antara prod…

Ujian itu Rahsia Allah

"Kadangkala Allah hilangkan sekejap matahari.
Kemudia Dia datangkan pula guruh dan kilat.
Puas kita menangis, mencari di mana matahari?
Rupanya Allah nak hadiahkan kita PELANGI"

-unknown-

adik-adik n kakak-kakak

special entry for my dear sisters..

thank u for all the fun that we had today~

the fun games
the supportive attitude
the abundance of food that we can't even finish

meeting my dear kuzmin sisters made me feel like last year again
the feeling of being cared by an older sister
i'm sorry for the first year student dis yr for there is only few of 2nd yr students in pushkin
that is y when jumpe je my kuzmin sister i feel like a kid eventho bapak la besarnye..
perangai!!

i used to have this kind of attitude where i dun really care bout juniors
pandai2 la korg..
aku dlu survive je
malas nye la nak layan dorg ni..
n plus when i'm in my old skool in subang jaya
there r like half a K of student in a batch..
batch sendri pun x kenal
nak amik kesah pasal junior plak

but during today's gathering baru sedar yg actually i like being surrounded by sisters kadang2
bcoz everyday jumpe kawan yang sama
not to say that i dun hv fun with my friends
i really do

layan budak2 kecik ni pnye question
maybe some of us…

Dear Mama

Dear mama, epi mother's day~

i'm sorry i'm far away but jez know that i'm always thinking of you and that you are always in my prayer.

mama, please pray for me for the prayers of mother will always be heard.

mama, i love u so much..

mama, i got u a present>> a mug cake~(for recipe click here)

but bcoz u r so far away, i had to eat it all by myself~ sedey : (
hehe..

huhu.. nah present~

You're Never Fully Dressed Without a Smile : )

salam..

this is a clip from my all time favourite movie>> Annie!!

You're Never Fully Dressed Without a Smile

" It's what you wear from ear to ear, not from head to toe!!"

kenapa macam tu ??
sebab if kite pakai baju macam mana cantik pun, tapi muka tu asik dok masam je memanjang, org pun takut nak dekat btul x?

abis tu xkan la nak senyum waktu marah,sedih,letih? giler pe?
tapi kan, kalau kte senyum waktu kte marah, or sedih or letih, org takkan tau pun kte tgh marah, or sedih or letih..
ingat orang ske ke if muka kita monyok je..
kan best bile semua orang tersenyum je..
dalam metro russia, x kusut ke tgk semua org muka masam je..
skang ni dah start spring baru la nampak baby dlm metro yg suke balas senyum kte when kte acah die... kan best bile senyum..

" smile is a languange that even a baby understands"

susah ke nak senyum??
bnyk sebab kte bley senyum..
senyum kegembiraan
senyum kebahagiaan
senyum terharu
senyum kemenangan
senyum kesedihan
senyum sinis
senyum tahan marah
s…

“We can get back from just anything”

“We can get back from just anything”

A small simple line of script I took from Grey’s anatomy. Get back to what? In the story, Derek has to get back to his normal life, his work and friends. And putting back his mistakes, accepting that it was a mistake, but not letting it to be something that prevent his life to move on. Life has got to move on.

“Get back”
Getting back to the right path.
What is the right path?
The right path
The path so little had chosen
And yet we wish for it every single day
In al-fatihah : tunjukkanlah kami jalan yang lurus
We ask for it everyday
But do we really mean it?
What part of our daily action shows that we really meant what we ask?

And for anyone who is making his or her way back to the right path,
grab this message: “ we can get back from just anything”.
Anything?
Yup, anything
Just about anything!!

God is fair and he tests you on what he knows you can handle.
You are sick but you hate the medicine.
Who doesn’t?
But if you let yourself through the few little seconds for t…

food fiesta

Salam.. bcoz the label : kitchen frenzy has only one post in it, I've decided to post few pictures on what's going on in my kitchen lately..


~FRUITS FESTIVAL~


~STRAWBERRY WIF CHOC~


~OUR WORK OF ART~


~SOME OF THE GREAT HANDS BEHIND THE SUSHI ART FIESTA 2009~ hehe..

~Strawberry wif chocolate~

The weather's getting nicer by day. n i'm loving it!! now, everytime i get back from class, from outside the metro till the rinak in yugo zapadnaya, u can see strawberries being sell everywhere.. n it's so cheap.. n it's even nicer when u eat it with chocolate.. : )

n since winter is over (even so, still ada snow yg gatal2 nak turun), the fruits r getting slightly cheaper. yeay!! sangat suka makan buah.. macam kat rumah, there will always be cutted up fruits in the fridge.. not one type of fruit, but MANY of them.. abah memang suka beli buah.. tapi we will not eat it if it is not cut. ada skali tu rosak buah sebab xde org makan.. so, every sunday, abah potong buah banyak2 letak dlm peti ais.. peti ais pun penuh ngan buah. macam kat kedai buah.. tapi buah sedap.. sape x suke makan buah rugi.. hehe.. hilang satu nikmat dunia.. so, THANKS ABAH!!

cube bayangkan sebab buah je, saya bley jadi giler..
itu baru satu nikmat dunia..
sedangkan nikmat di dunia macam setitik air di…

doa

doa ku sentiasa mengiringi setiap langkah kamu-kamu
jangan biarkan langkah-langkah itu mandul
saya sayang kamu-kamu semua
kamu nak tahu?
kamu-kamu semua beri semangat pada saya
saya sayang kamu..

Happy Women's Day- Part 2 (End)- A lovely story

Salam.. Although women's day dah lepas.. But mission ari tu nak post article pasal women x tercapai.. Sampai ari ni baru dpt nak post something..
The story is shared by my roomate hanis.. It took place in a moscow trolley bus.. She was on the way from the embassy to evropii mall or more known to us as Kiev..
It was late in the evening and the bus was full with ppl.. And we had women's day programme since morning.. And since we entered Amazing Race, we've had enough running already.. Quite worn out actually… so she decided that if she get a seat on the bus she'll probably won't give it up to anyone ( any babushka included)..
At the next stop, entered an elderly couple.. The gentleman next to Hanis stood up to gave his seat.. The wife gestured to her husband to sit down.. But so did the husband.. The two resort not to sit down.. Being a 'nice girl' (i'm forced to write this.. Hehe.. Kidding.. Hanis memang baik kan).. Hanis eventually decided to stand up so t…

Women's Day Special Part 1

On the 8th of March, Russia will be celebrating Women's Day.. so starting today, i'm going to find articles on Women for you to read.. and today's article is dedicated to all the mums in the world.. thank you for raising us up..

read on..

Seorang anak laki-laki kecil bertanya kepada ibunya,

“Mengapa engkau menangis?"

"Kerana aku seorang wanita", kata sang ibu kepadanya.

"Aku tidak mengerti", kata anak itu.

Ibunya hanya memeluknya dan berkata,

"Dan kau tak akan pernah mengerti" Kemudian anak laki-laki itu bertanya kepada ayahnya,

"Mengapa ibu suka menangis tanpa alasan?"

"Semua wanita menangis tanpa alasan", hanya itu yang dapat dikatakan oleh ayahnya.

Anak laki-laki kecil itu pun lalu membesar menjadi seorang laki-laki dewasa, tetap ingin tahu mengapa wanita suka menangis. Akhirnya ia mendapat petunjuk dari Tuhan, Antara bisikan yang didengarinya adalah:

1. "Ketika Aku menciptakan seorang wanita, ia diharuskan untuk menjadi …

the Muslims make me sick

few days ago.. dlm keadaan yg internet connection yg sangat mengharukan, mendukacitakan n menyedihkan, saya pun gedek2 hard disk yg dah berserabut n berselirat.. so, after sedikit organizing keadaan dlm hard disk kembali aman.. bnyk rupenye bende yg blom dibaca. bende dlu2 yg si'save' konon2 nk baca tapi x terbaca2..

so, jari pun meng'click' pada satu article:

“why should i ask my non-muslims friends to revert to Islam when the Muslims make me sick?”

lbey kurang camni kot title die.. can't remember maybe dah terdelete..dlm article tu the writer ada mencela lelaki2 muslim yg die jumpa kat masjid ( the writer lives in the west, where mosque susah nak dicari, n he reverted to islam before meeting any muslim, in other way, he reverted to islam because he fell in love with the nature of the religion not because of it's ummah)so, antara llk masjid yg dia jumpa .. setengahnya.. bukan semuanya.. dan point yg suke nak dipetik is die kata llk muslim yg stereotype slalu ckp …

Tombo Ati

Javanese text
Tombo Ati iku limo perkorone
Kaping pisan moco Kuran lan maknane
Kaping pindo sholat wengi lakonono
Kaping telu wong kang soleh kumpulono
Kaping papat kudu weteng ingkang luwe
Kaping limo dzikir wengi ingkang suwe
Salah sawijine sopo iso ngelakoni
Mugi-mugi Gusti Allah nyembadani

English Translation
Remedies of heart, there are five of it
the First, read Quran and understand its meaning
the Second, prayer at night, do it
the Third, make your companion a pious person
the Fourth, keep your stomach hungry (i.e fasting regularly)
the Fifth, remember your Lord at night constantly
One of it, anyone who can do it
may Allah almighty fulfill his wish

Malay Translation
Ubat Hati, ada lima perkaranya
Yang pertama,baca Quran dan maknanya
Yang kedua, solat malam dirikanlah
Yang ketiga,berkumpullah dgn org soleh
Yang keempat, perbanyaklah berpuasa
Yang kelima, zikir malam berpanjanglah
salah satunya siapa bisa menjalani
moga2 gusti Allah mencukupi

me likey-likey this song.. lagu ni asal dari sebuah hadis.. ing…
salam..

dah almost a month blog ni ditinggalkan..
maaf, sbb agak sibuk dgn urusan..
tapi, exam dah pun abis..
n pergi ke germany pun sudah..
n skarang dah pun ada kat bilik balik...
bermulanya satu lagi sem baru...

moga diberi keampunan..
moga diberi kekuatan..
moga diberi keistiqamahan..
moga diberi hidayah..
moga diberi kelapangan dada..

byk yang ingin dikongsi..
cuma ayat x tersusun..
jari blom bergerak..
kpala dipusing2 oleh bnyk perkara2..
jln2 lebih slippery - kene jalan hati2..

maka blom ada posting baru..

nanti..
bila ayat dah tersusun..
bila jari dah bergerak..
bila kpala dah x pusing2 lagi..
jln2 kurang slippery bler ais dah cair..

maka insyaallah ada posting baru..

rindu sgt~
pd apa?
suasana itu~
knape?
sbb susah nk dpt~
jadi?
jom wujudkan suasana tu kat bilik kte~
lagi?
abah mama farris n zurah
so?
cepat2 lah abis sem ni..
pastu?
bley balik mesia

missing jaulah syitawiyah 09..

exam fever - HISTOLOGY!!

after dah berehat2, bercuti2, belajar2, sok dah pun 16 HARIBULAN!! cukup dah ke usaha?? huhu... x tau la... berserah je skang ni kat Tuhan... gud luck my frens... ingat result tu memang dah ada kay.. kpd yg still x tau, sok exam at 9.30 in the morning...don't forget your zachot book n lab coat.. chaiyok2!!

head over heels on CHEESE CAKE

Salam..
As many would have known by now, i LOVE cheese cake..
n as many would have known , i love making it..
n as many had ask for the recipe,
n bcoz i always forget to give it to those who ask..
so, i'm just going to post the recipe here okay..

the recipe below is called NO BAKED CHEESECAKE..it's so easy that u don't need an oven to do it.. but u do need to have a fridge... i'm sure everyone does, ryte?

NO BAKED CHEESECAKE

400g creaam cheese
1 cup of water
2 tablespoon of gelatin
1/2 cup of sugar
canned pineaples

base:
3/4 of butter
30 pieces of marie biscuits

for the cream cheese, usually in malaysia, we would use philadelphia cream cheese, but in russia, i always use the brand Violette, bcoz it's easier to find.. u can find it in any Ashan.. find vegetable gelatin.. can find it in rinak(pasar)... and if any of u don't know what marie biscuit is, u can find it in any major supermarket, or even in kedai2 konfeti in rinak..

here's how u do it

1. hancurkan biskut marie
2. ga…

2nd post of the day.. this time it's bout NOKIA

"Connecting people"

Sounds familiar?? U can read it in any NOKIA ad i suppose.. Ring a bell? hehe..
Neways, i went to kuzmin today, spent almost the whole day there, with my 3rd year seniors n 1st year juniors… n I'm the only second year rep.. Heh~ I'm the lucky n special one i guess… haha…

So what does going to kuzmin has anything to do with NOKIA ad? Have a guess please..


Any idea??

Of course we weren't invited to become their models for any of their new products… so u can put that aside..

We didn't get any new phone also… so minus that..

None of us bought new phone…

Hurm~ enuf with teka meneka

Okay, so i went there for an event and they named it "Connecting People"..
The purpose>> I'm sure you can tell by now.. To connect people… mostly between 1st n 3rd yr students, coz they lived so far away from each other n there is no way to meet each other apart from maybe if they go to the embassy during hari raya n stuff.. So why i kacau-kacau want to …

lying awake at night

2nd jan
1.06 pm

It’s the new year…
Again..
Hurm, did i lived thru last year doing all the things i'm suppose to do..
Was everything i did worth the time..
I still wonder..
Was i any different..
Well, yeah if u wanna count my age..
I am different
Mostly the part where i think i am seeing the world in whole different perspective..
Seems like what i've said n sworn to all my life before this really got me huh..
Life is so amazing
God is amazing

So, here i am stuck writing this… whatever u call it…
I dun care if it sounds lame or what..i am lame.. All i care about is keredhaaN Allah
So, first thing first is to organize my daily routine... prioritize some stuff.. Getting myself together..
If i can do all this, i noe i can pull it togetha..

Apart from that, azam tahun baru!! As cliché as it may sound, i reaLLY want to have some.. So that i noe where i'm heading to, at least… not for perfection, but for the better ..

1. Just go to all the classes n lectures, no matter what ppl say, n how boring i…