Skip to main content

Posts

Showing posts from January, 2012

letter from spain (day 4 - day 9)

Salam wrt. Maafkan atas kelewaaaaataannnn dalam mengupdate. Dalam perjalanan tiada masa untuk menulis dek kerana sedang bergerak atau keletihan. Dah sampai moscow pula tak duduk diam di rumah. Baru hari ni buka laptop and kemas segalanya. so kita sambung ye.. (info : segala yang ditulis di bawah ditulis dalam waktu yang berlainan.. 1st part ditulis di dalam metro di barcelona, 2nd part di airport barcelona and 3rd part di dalam metro moscow en route to usrah.. hehe.. so pardon me for the mix use of gaya bahasa and also mix use of language)
nota penting : ini hanyalah nota ringkas buat mereka yang bakal pergi atau sedang dalam perjalanan. bukanlah penceritaan pengalaman ketika berjaulah. harap maklum (^.^)
(1st part) Salam wrt. Sorry sebab dah lama tak update. Tiada kesempatan untuk menulis. Ini pun tulis di dalam metro sementara menuju ke destinasi seterusnya.
Itinerary ringkas day 4-9 : Day 4: cordova. Day 5: seville. Day 6 and 7: portugal. Day 8: half day lisbon and flight to barcelona. Day 9…

letter from spain (day 1 - day 3)

salam wrt.

bismillah.

disebabkan tahun ini ramai yang akan berjaulah/bercuti ke spain, maka saya 'compile'kan some handy notes yang dicatat sepanjang berjalan dari first day until today (3rd day) which may or may not become useful to you readers.

1. first day itinerary. moscow-munich-barcelona-malaga. reach malaga at 21.20.
2. for those transitting in barcelona, there's a prayer room outside the security control. after the security control you should head to the left. there's a multireligion prayer room.
3. if arriving in malaga and taking public transportation, the last bus is at 11.30pm. Bus heading center is labelled 'A' and it will cost you 2 euro.
4. bas di dalam bandar 1.2 euro untuk setiap ride. dan lebih murah kalau beli banyak tiket.
5. second day itinerary : malaga (10.00) -  granada (11.30)
6. if taking ALSA bus, make sure you arrive on time. sebab ia bergerak tepat pada waktunya.
7. dari granada bus station ke city center ( and vice versa) ambil ba…