Skip to main content

Posts

Showing posts from December, 2010

Hutan Terbakar

bismillah.

saya tak kisah kalau ramai yang dah pernah dengar analogi ni.
tapi sebab saya suka, jadi saya share.
benda kita suka, haruslah share.

alkisah, ada satu hutan terbakar.
maka datanglah bomba2 bersama pasukannya memadamkan api yang sangat marak itu.
lama selepas itu, alhamdulillah api di hutan berjaya dipadamkan, maka bermula usaha menyelamatkan mangsa2 kebakaran.
okay, nak diceritakan ada dua orang fireman tu, mereka berjalan dan berjalan maka tibalah mereka di sebatang sungai.
mereka decide singgah sebentar untuk rehat mengumpul tenaga semula.

fireman 1 : mukanya hitam berdebu dek kerana debu2 kebakaran melekat di mukanya.
fireman 2 : bersih berbanding kawannya a.k.a tak hitam pun la. (maybe muka dia kering sangat, debu pun tak boleh nak melekat, allahualam)

apa agaknya yang mereka buat once sampai di sungai?

seorang pergi basuh muka. dan seorang lagi tidak, dia lepak2 bertenggek di batang sungai.

yang pergi membasuh muka = fireman 2
yang x basuh muka = fireman 1


faham tak kenapa jadi camt…