Thursday, July 22, 2010

Time

Bismillah..

Ye, itulah die.. procrastination.. bila nak letak part 2 pun tak tau(prefer previous post).

Kalau sampai bila2 pun saya tak letak part 2, pliz find all the 12 sisters n korek2 from them okay?..

Holiday

Cerita cuti kali ni memang different. Referring to MMAians I suppose. Browsing thru status fb yang memenuhi home.. mesti ada talk2 about A**.. alhamdulillah, saya tidak senasib mereka sbb dari awal memang saya tak suka beli tiket flight pakai orang tengah.. tapi balik seorang la pulak (bajet independent). Tapi susunan Allah tu kan sangat cantik kan. Sebabnye sepatutnya saya duduk sebelah orang lelaki, tapi bcoz of ade org nak change2 tempat duduk, nak duduk with family semua.. at last, orang yang duduk sebelah saya adalah seorang perempuan. Tengok macam kecil je adik ni. Tadi nampak la dia ramai2 dengan kawan2 dia kat airport cairo.. macam budak 1st year.. sebab pasang2 telinga terdengar conversation macam 1st year. Tapi tak tahu la dari mana.

Kalau saya yang dulu, jangan harap la nak bertegur sapa ramah mesra selagi dia tak tegur dulu. Tapi mana boleh lepas peluang kan? Alhamdulillah adik ni pun dah disentuh rupanya. Dari bumi Poland rupanya. Alhamdulillah. Banyak juga bincang2, melayan soalannya juga. Betul la katanya 1st year. Duduknya di Malaysia pun dekat sahaja.



Dapat kawan baru.


Ukhti, kalau panjang umur, kita berjumpa lagi ye ?


Smile. = )

Sunday, July 4, 2010

I felt it (part1)

26 Jun 2010

Train departure time : 8pm

3.30am : siap pack the last cupcake utk rehlah sisters Moscow 2010

9.30am : siapkan tugasan perumpamaan n sirah sahabat (tu pun simpan dlm ipod to be read inside the train)

12.30 pm: to spartiv to sent cupcakes

1.10 pm : arrived in spartiv, zohor

2.00 pm : tak larat nak balik, tertidor di spartiv yg redup lagi tenang..

3.00 pm : kelam kabut balik bilik, TAK KEMAS beg lagi

4.00pm : KELAAAAMMMMM KABUUUTTTT

6.10pm: keluar bilik

7.00pm: stesen paveletskaya

8.00 pm: departure to Volgograd by train


2 July 2010

2.30 pm : Orang jalan cepat2, langgar2 beg baju kita and the sea of people in the underground train tells me I’m back in Moscow>>>. Urghhhh n I soooo miss Volgograd and its warmth (Qalam, sisters, people….. not the blaring hot sun… hehe.. dan bukan MAN jugak.. entah siapa la hari2 gi MAN tu, org volgo pun tak pi).. rupa-rupanya Moscow ni sejuk rupanya…





Buat penghuni Qalam,

Yang kini telah meninggalkan tanah soviet buat selamanya,

Sungguh kami di Moscow merindui setiap saat bersama antunna,

Subhanallah, bumi Volgograd dan penghuninya banyak mengajar saya.

Hurm.. banyak

Tertampar, jangan cerita.. baaaannnyyaaakkk sangat.

Untuk saya yang jahil apa itu ukhuwwah,

Mungkin di situlah saya tahu,

Mungkin itulah dia,

Ye ke?

Saya rasa ye,

Because,

I felt it

= )



ps: I love you

ps2: I don’t know what to tell, and mostly where to begin, for that is why I named this part 1. May Allah give me will and time to share the story about the rest of the journey.